september, 2016 - 14 september 2016 Verslag 3de baanwedstrijd

Uitstekende prestaties bij baanwedstrijd Voorne Atletiek.
Voor de 3e keer dit jaar werd er op woensdagavond een atletiekwedstrijd gehouden op de baan van Voorne Atletiek.

Dat de atletiekvereniging groeit blijkt wel uit het feit dat er steeds meer deelnemers zijn aan de door Voorne Atletiek georganiseerde wedstrijden.
Maar liefst 92 deelnemers hadden zich ingeschreven. Atleten uit de regio maar ook o.a. uit Steenbergen, Gilze-Rijen en Den Haag. Het waren niet de minste atleten. Aan het eind van de avond is de balans opgemaakt en er blijken 12 clubrecords, veel persoonlijke records en het ongelooflijke aantal van 25 baanrecords te zijn verbroken in de diverse categorieën.

16.09.14 Baanwedstrijd 1.500 m


Geweldig om te zien dat het niveau van de vereniging op alle vlakken stijgt. De organisatie van de wedstrijd kijkt zeer tevreden terug op deze bijzondere avond met als afsluitend onderdeel de 4x800 meter estafette. Maar liefst 11 teams hadden zich goed voorbereid om de bestaande clubrecords te verbreken.
Onder een oorverdovend kabaal van de aanwezige supporters en trainers werd menig record verbroken. Vooral de race tussen de Jongens Junioren B en de A-loopgroep werd een spektakel. Dit keer ging de winst naar de Jongens B maar gegarandeerd dat bij een volgende mogelijkheid de strijd weer net zo spannend wordt.

Bijzondere vermelding verdienen ook de springers en werpers van andere verenigingen. Zij hebben met sprongen tot 1.80 mtr. hoog en 6,05 mtr. ver (beiden door Vincent Wodtke, Spark) en afstanden van 51.57 mtr bij het speerwerpen (Kylian Dokter, Spark) de wedstrijd een fantastisch niveau gegeven. Daarnaast hebben ook een aantal atleten uit diverse loopgroepen de stoute “loop”-schoenen aangetrokken om mee te doen aan een baanwedstrijd. Voor atleten die normaal geen baanwedstrijden doen een mooie ervaring.

De avond werd door de nieuwe speaker, Niek van der Sanden professioneel aan elkaar gesproken. Al met al een meer dan geslaagde wedstrijd.
Op zaterdag 1 oktober wordt de jaarlijkse strijd om het Clubkampioenschap weer gehouden. De hele dag zijn er wedstrijden in de verschillende leeftijdsgroepen en de diverse winnaars mogen zich komend jaar clubkampioen noemen. 

De organisatie laat weten dat alle behaalde clubrecords zo spoedig mogelijk worden bijgewerkt.

(Robin Roelink)

 

Roland Groen heeft veel foto's gemaakt, bedankt voor je inzet!! 

Bekijk hier de foto's.

 

16.09.14 Hoogspringer