Senioren & Masters

Sprintgroep Voorne Wisselbokaal

IMG 20170120 WA0014Op 20 januari is de wisselbokaal voor het komende half jaar uitgereikt aan: Dennis Molenkamp

Dennis heeft uit handen van Owen Thomas, op basis van het meeste aantal behaalde persoonlijke records van de hele ploeg, de bokaal ontvangen. In de maand juli wordt door Dennis (i.o.m. de trainer) de opvolger bepaald. Het bijbehorende etentje vond plaats bij de Smaeck van Hellevoet en was weer een reuze gezellig samenzijn.

 

 20160115 235804

 

Beheerders van onze bokaal:

01-2017 Dennis Molenkamp
07-2016 Owen Thomas
01-2016 Robin Roelink

 


Baanatletiek voor senioren & masters

Vanaf 29 augustus 2016 zijn trainers Hans de Wit & Robin Roelink gestart met een nieuwe groep, baanatletiek voor senioren & masters. Tijdens de trainingen worden naast een goede warming-up en loopscholing alle technische onderdelen getraind. Vanaf nu kunnen senioren en masters ook deelnemen aan trainingen bij een groep met leeftijdsgenoten. Er wordt per training een half uur op één technisch onderdeel geoefend. De eerste training was dat hoogspringen. Na een intensieve warming-up met lekker veel core-oefeningen en looptechniek begonnen Milena, Veronique, Rini, Patricia en Agnieszka aan verschillende varianten van bochtjes lopen met daarna de eerste landingen op de hoogspringmat. Een goed begin op een heerlijke zonnige avond. Na de techniek is er verder gewerkt aan hun uithoudingsvermogen en looptechniek. Al met al een mooie afwisselende training waarbij veel verschillende spiergroepen zijn aangepakt.

De komende weken wordt naast het terugkerende loopwerk ook getraind op het discuswerpen, verspringen, sprint en kogelstoten en speerwerpen. Iedere maand worden, als het weer het toe laat, diverse onderdelen verwerkt in het schema.

Heb je al vaker gedacht om eens mee te doen met de technische onderdelen van de atletiek maar zag je het niet zitten om tussen alle jeugd mee te trainen? Neem dan eens contact op met Hans of Robin en overleg wanneer je mee kunt doen.

Je bent niet verplicht om aan wedstrijden mee te doen! Het doel is het verbeteren van je algemene bewegingsapparaat door middel van verschillende onderdelen; lopen, springen en werpen. Beginnend bij basisoefeningen voor nieuwe atleten en herintredende- of herstellende atleten word je training vanzelf intensiever en je prestaties beter.

 


Loes Moene ontvangt de 1e Alulox Talent Award

Op 15 juli 2016 is voor het eerst de Alulox Talent Award uitgereikt.
Deze nieuwe halfjaarlijkse trofee is bestemd voor het meest aansprekende talent dat voor langere tijd deelneemt aan de trainingen van de sprintgroep Voorne.
Het hoeft niet persé een jeugdtalent te zijn, het kan ook een senior of master zijn. Iedereen met een talent komt in aanmerking. Begin je bijvoorbeeld op latere leeftijd met baanatletiek en doe je mee aan wedstrijden om je krachten te meten met leeftijdsgenoten, dan doe je automatisch mee. De Talent Award wordt door de huidige beheerder in overleg met de trainer per halfjaar aan een ander talent uitgereikt. De award is gemaakt door Rene Tijl en de firma Alulox heeft de award (als sponsor) geanodiseerd waarbij alle kleuren perfect zijn weergegeven.

De 1e uitreiking vond plaats tijdens een gezellig etentje met de hele sprintgroep bij Zoet of Zout aan het Haringvliet. Met een trots gezicht nam Loes Moene de Award voor het eerst uit handen van Rene Tijl aan. Loes heeft zich de afgelopen jaren ingezet om haar sprinttechniek te perfectioneren en is daardoor een voorbeeld voor alle atleten. Met regelmaat wordt zij indirect geprezen door mensen langs de kant dat ze zo perfect loopt. Voor Loes natuurlijk een super compliment!!
Loes vertrekt half augustus voor bijna een jaar naar het buitenland maar we hopen natuurlijk allemaal dat zij in de toekomst weer voor Voorne Atletiek uit zal komen. Veel plezier en succes bij je nieuwe avontuur Loes. We houden je in de gaten!!!!

 loes


 

Senioren & masters die kennis willen maken met het lopen van sprints zijn welkom om eens een sprinttraining met onze sprintgroep mee te doen. 

De sprintgroep wordt getraind door Robin Roelink en richt zich op sprints tot 400 meter.
Als basis voor de trainingen wordt getraind op loopscholing, houding, core, ontwikkeling van basissnelheid en hardheid om de ontwikkelde snelheid langer vol te houden.

Deze training is ook geschikt voor de ontwikkeling van snelheid voor de middellange afstand. Heb je interesse? Neem dan een keer contact op met Robin en vraag naar de mogelijkheden.

sprintgroep