april, 2016 - Jong geleerd, oud gedaan!

De komende tijd zullen er drie activiteiten op de baan van Voorne Atletiek plaatsvinden, waarbij de Brielse jeugd kennis kan maken met atletiek.

Net als voor CBS Het Anker worden nu ook voor de leerlingen van basisschool Het Geuzenschip kennismakingslessen atletiek gegeven.

Er is een opzet gemaakt waarbij alle facetten van de atletieksport aan bod kunnen komen. Deze onderdelen zijn uiteraard afhankelijk van het weer. Bijvoorbeeld als het hard waait is hoogspringen moeilijk om te doen.

Woensdag 6 april hebben Ron Verheul en Gerard Rila de groepen 3 en 4 in de gymzaal laten balwerpen (door ringen laten gooien) en laten hoogspringen op een mat met daaronder drie banken, zodat ze echt omhoog moesten springen.

De andere groepen (5 t/m 8) hebben op de baan van Voorne Atletiek de onderdelen verspringen, balwerpen en sprint in combi met estafette aangeboden gekregen. Het was in aanvang buiten goed te doen. Maar de wind werd steeds sterker/ harder en de zon verdween waarna het heel snel koud werd op onze open baan. De kinderen hadden daar aardig last van.

Het is de bedoeling om op 13 april de tweede serie atletieklessen te geven, met een aantal andere onderdelen. En dat alles op een speelse manier om het zo leuk en attractief mogelijk te maken.

      jong geleerd   jong geleerd 2

Nog meer jeugdactiviteiten - Jeugdolympiade
Op 15 april worden bij ons op onze accommodatie de voorronden gehouden van de Jeugd Olympiade. Dit faciliteren wij voor 150 kinderen van de Brielse scholen. Dit gaat onder leiding van de Stichting PUSH, die wordt ondersteunt door leerlingen van het Maerlant College.
De atletieksporten zijn: 60 mtr. sprint, 400 mtr. hardlopen, hordelopen, tennisbal werpen, ver-springen.

Wij zullen deze dag aanwezig zijn om de kinderen informatie / flyers te verschaffen over onze vereniging. Op 26 mei vinden bij ons op onze accommodatie de finales plaats. Hierbij zijn dan 200 kinderen van heel Voorne Putten aanwezig samen met hun ouders. De finale vindt dan plaats met dezelfde onderdelen als hiervoor genoemd.

Koningsspelen
Op 22 april vinden de Koningsspelen plaats. Hierbij worden in de ochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur de volgende  atletiek onderdelen aangeboden aan 150 kinderen uit de bovenbouw van de Brielse basisscholen: 60 m sprint, 400 m hordelopen, tennisbal werpen, ver-springen.

Ook deze activiteiten vinden plaats onder deskundige leiding van 4 á 5 trainers van VA. Ook hier zullen wij de geïnteresseerde kinderen van informatie over VA voorzien met de bedoeling om hen geïnteresseerd te krijgen voor onze vereniging.