Succes voor de meiden van Voorne Atletiek

18.06.10 Elsa en Jasmijn   De vonken spatten ervan af tijdens de regionale competitie
  voor meisjes Junioren B, op 10 juni 2018. 
  De meiden van Voorne Atletiek waren naar Gorinchem getrokken
  om daar strijd te leveren met zestien andere verenigingen.

Dat werd een verhitte strijd, al was het maar omdat de zon zijn uiterste best deed de gemoederen te verhitten.
Maar de meiden hielden het hoofd koel en lieten zich niet van hun stuk brengen. Eerst waren daar de technische nummers zoals kogelstoten en verspringen, en voor het eerst voor leeftijdscategorie (16-17) ook polsstokhoogspringen. Al snel volgden ook de hardloop nummers zoals 200 m sprint en de 1500 m. Deze laatste valt onder de z.g. middellange afstand, maar onder de brandende zon was deze voor de meeste atleten eerder een lange afstand dan een middellange.

Als klapstuk werd aan het eind van de middag de 4x100 m estafette gelopen. Altijd een spannend onderdeel waarbij het soepel overdragen van het stokje in hoge mate de eindtijd bepaalt. Dat ging gelukkig goed; zo wist Elsa Moene na een rappe eerste 100 m het stokje foutloos over te dragen aan Jasmijn Groen die er daarna als een haas mee vandoor ging (foto).

Trainers en atleten zagen hun inspanningen beloond met een knappe zesde plaats. En de meiden hebben zich op scherp gezet voor a.s. donderdag 14 juni: dan vinden op de atletiekbaan in het Geuzenpark de 5de Spectades Games baanwedstrijden plaats, samen met de vernieuwde Potrozenloop wegwedstrijd.
Ook daar zal het weer vlammen!

18.06.10 Elsa en Jasmijn