Pupillencompetitie Jongens D

19.05.12 jeugdatletiekZaterdag 11 mei werd er met een grote afvaardiging pupillen afgereisd naar Rotterdam Atletiek voor de 2e pupillenwedstrijd. Onze jongens D-pupillen waren zelfs met 7 atleten aanwezig: Yannick, Diogo, Kalle, Kyan, Mason, Sam en Tygo. Het weer zag er goed uit, dus dat was alvast een winstpunt voor ons! De jongens hadden er allemaal zin, maar hadden toch stiekem wel wat last van zenuwen.

Het waren tenslotte nieuwe onderdelen en dat blijft toch even spannend. Vooral het onderdeel hoogspringen bracht wat spanning met zich mee.
Helaas waren de jongens in 2 groepen verdeeld, maar doordat de technische onderdelen vlak bij elkaar waren konden ze elkaar toch nog een beetje volgen.

Na de warming-up met David begon de 1e groep (Diogo, Mason en Tygo) met het onderdeel hoogspringen en de 2e groep had tegelijkertijd het onderdeel M-bal gooien (Kalle, Kyan, Sam en Yannick).

Het hoogspringen ging de jongens goed af, de training van afgelopen dinsdag wierp zijn vruchten af! Het werd zelfs best spannend! Mason en Diogo hadden een mooi resultaat neergezet van 0.66 cm en Tygo ging nog even verder met foutloos springen.
Ondertussen was groep 2 klaar met M-bal gooien, waarbjj Kyan zelfs meer dan 5 meter had gegooid. Na de prestaties van deze 4 knullen konden ze hun teamgenootje komen aanmoedigen bij het hoogspringen! Uiteindelijk eindigde Tygo met hoogspringen op een mooie score van 0.91 cm, de hoogste score van deze groep tezamen met nog 2 andere D-pupillen.


Snel moest er van onderdeel gewisseld worden, omdat het schema inmiddels aardig was uitgelopen. Ook nu werden weer mooie resultaten behaald en uiteindelijk hebben alle jongens een score van meer dan 3 meter neergezet bij het M-bal gooien. Ook zij konden daarna nog even kijken hoe het hun teamgenootjes verging bij het hoogspringen. Sam en Kyan hadden een mooie score van 0.76 cm en Kalle eindigde uiteindelijk op 0.86 cm. Yannick zette Voorne Atetiek even mooi op de kaart met zijn prestatie. Hij had uiteindelijk alle aandacht en sprong de ene na de andere geldige sprong. Uiteindelijk eindigde hij met een nieuw clubrecord van 1.01 m.

De jongens kregen helaas geen tijd om rust te nemen, want ze moesten meteen door naar het laatste onderdeel van vandaag, de 600 meter. Er werd gestart in 3 series met in iedere serie een vertegenwoordiging van Voorne Atletiek. Ook dit onderdeel was voor de meeste atleten nieuw en moesten nog even goed bekijken hoe ze hun krachten zouden verdelen over 1,5x de baan rond. Uiteindelijk werden er door allemaal hele mooie tijden neergezet en wisten sommige er zelfs nog een eindsprint uit te persen. Kalle werd zelfs 1e in zijn serie met een mooie tijd van 2.31.31.

Wat hebben deze grote kleine mannen er een mooie dag van gemaakt met elkaar en allemaal stuk voor stuk mooie prestaties neergezet. Erg leuk om ze zo bezig te zien! In het tussenklassement laten deze mannen zich al goed zien, met zelfs 4 atleten bij de 1 eerste 12 plaatsen. Dit belooft veel voor de toekomst! Voorne Atletiek kan trots zijn op zo'n enthousiaste groep mini-pupillen! Dit geldt overigens ook voor de meiden! Deze hadden helaas een ander tijdschema en zaten aan de andere kant van het veld, waardoor we ze niet veel hebben gezien dit keer. Maar ook deze meiden hebben zich deze dag van hun beste kant laten zien!

19.05.12 pupillen jongens D