april, 2014 - Jeugd-Cross: een verslag van Tom

Hallo mijn naam is Tom, ik heb een stukje geschreven over 2 crossen die ik pas gelopen heb. De eerste cross van 1 km. was in Bergschehoek op zaterdag 9 november. Het was niet mijn eerste cross maar wel mijn eerste cross op spikes.

Spikes lopen lekker, je hebt veel grip. Ik ben 10e geworden in het klassement en met de estafette was ik reserve, ze hadden mij niet nodig. Maar het Fortuna team wel! Daar was er een loper te kort. “Wij” van Fortuna werden 6e en Voorne waar ik anders mee had gelopen zijn als laatste geëindigd.

De 2e cross was op zondag 30 november in het Kruiningergors over 2 km. Sebastiaan en ik waren bijna te laat voor de start, we waren nog aan het inlopen en we hoorden niet dat we werden omgeroepen. Het parcours was over modderige paden heuvel op en weer omlaag, langs bomen, langs struiken dwars door brandnetels, gras, zand, plassen en langs doornige struiken. Maar het was hartstikke leuk. Na de finish kregen we een chocoladeletter. Ik vond het moeilijk in te schatten hoe ik mijn kracht moest verdelen omdat we met de training nooit 2 kilometer lopen.