oktober, 2016 - 1 okt 2016 Zeer geslaagde clubkampioenschap

Afgelopen zaterdag hadden zich maar liefst 109 atleten ingeschreven voor de jaarlijkse Clubkampioenschappen. 

Met een nieuw record aantal deelnemers kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde clubwedstrijd.

Forse groei

Sinds de komst van de eigen atletiekbaan in 2013 is de vereniging fors gegroeid. Met name de jeugdafdeling en het aantal jeugdtrainers is de afgelopen jaren meer dan verdrievoudigd. Dat dit gepaard gaat met professionaliseringen kwaliteitsverbetering blijkt wel uit de resultaten die er afgelopen weekend zijn behaald bij zowel de jeugdleden als de senioren en masters.

Jeugdleden

De weersomstandigheden waren prima voor deze onderlinge wedstrijd. In de ochtend gingen als eerste de pupillen van start. Maar liefst 93 jeugdleden namen deel aan deze sportieve dag en resulteerde in een zeer competitieve wedstrijd in de verschillende categorie├źn. Vooral de felle strijd bij de looponderdelen Sprint en de Middenlange afstanden waren een lust voor het oog van het aanwezige publiek. Bij de jeugdleden werden 16 Baanrecords verbroken, waarvan Elsa Moene (meisjes junioren C) er zelfs twee op haar naam mocht schrijven bij het Discuswerpen (15.96 meter) en het Speerwerpen (21.93 meter). Clubgenoot Jelle Goslinga (Jongens junioren C) mocht dankzij zijn prestaties bij het Speerwerpen (34,44 meter) en de 800 meter (2.15,31 minuten) er ook twee op zijn naam schrijven. Uitblinker bij de jeugd was Mark Groen (jongens junioren D) die bij het speerwerpen een nieuw Baanrecord vestigde en zijn oude Clubrecord fors verbrak met een worp van 39.08 meter.

Senioren en masters

De dag werd afgesloten door de volwassen atleten en ook dit was een zeer gezellige onderlinge competitie. Bij de senioren en masters werden in totaal 12 oude clubrecords verbroken, een prima resultaat.

Uiteindelijk heeft Voorne Atletiek 18 nieuwe Club Kampioenen 2016 mogen huldigen.

Voor alle uitslagen kunt vinden op : https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/7621/

En voor alle foto's van Jos Faasse en Roland Groen kunt u kijken bij: https://voorneatletiek.picturepush.com/album/538219/p-Clubkampioenschap-1-10-2016.html 

https://rlandgren.picturepush.com/album/538350/p-Clubkampioenschappen2016.html