NK junioren: Atleten Voorne Atletiek op snelheid

9 en 10 februari 2019: Dit weekend mochten Luc Giele, Anne Kerklaan, Maud van Sintmaartensdijk (allen Voorne Atletiek) en Joyce van Welie (PAC Rotterdam)  meedoen aan het NK junioren (16-19 jaar) in Apeldoorn.
Voor Anne was dit haar eerste NK. Zij had zich als eerstejaars A-junior voor zowel de 60m als de 200m gekwalificeerd. Ze kwam niet alleen om ervaring op te doen, maar eigenlijk ook om al mooie tijden neer te zetten. Op beide afstanden verbeterde ze haar persoonlijk beste tijd. Met haar haar 200m tijd, 26,62 seconden, werd ze 9e van Nederland. Proficiat.

Maud mocht als 15 jarige ook al deelnemen aan dit NK. Vorige maand werd Maud nog knap 6e op de 800m in haar eigen categorie. Helaas ging haar serie zaterdag langzaam van start, waardoor een mooie eindtijd er niet inzat. Ze eindigde netjes als 4e in haar serie.
Luc, aan een prima indoorseizoen bezig, verbrak al een aantal keer zijn persoonlijk record (PR) op de 60m sprint. Op de 400m werd hij zaterdag, na een snelle race, helaas gediskwalificeerd doordat zijn voet de lijn van zijn baan raakte.

Bij Joyce van Welie zat de vermoeidheid van het NK meerkamp van vorige week (waar ze als 1e jaars B-junior keurig vijfde werd) er nog aardig in. Zij deed dit weekend mee aan het hoogspringen en kogelstoten.

Anne en Luc trainen de sprint onderdelen bij Sven Noordermeer en Hans de Wit. Maud traint, naast de trainingen bij Voorne, ook bij het regionaal trainingscentrum ATR in Rotterdam.
Ben je gemotiveerd om lekker te sporten en meer uit jezelf te halen, kom dan gerust eens bij één van de trainingen kijken op de baan van Voorne op het Geuzenpark.

Sven Noordermeer

19.02.10 NK ApeldoornBijgaande foto is van jeem sportsphotography