september, 2013 - Podiumplaatsen dames TGV bij Politietriathlon Spijkenisse

Zaterdag 08 september was er de afsluiting van het triatlon seizoen met de Politie Triathlon Spijkenisse.

Deze triatlon is tevens het NK voor de Brandweer en de Politie ambtenaren. Er kon deelgenomen worden in verschillende uitdagingen. De 1/8ste afstand (750m zwemmen, 20km fietsen en 5km rennen) de kwart afstand (1km,40km,10km), Olympische afstand (1,5km,40km,10km) en kon men als Trio inschrijven voor een kwart triathlon. Naast de triathlon races kon er ook aan een 10km run wedstrijd meegedaan worden waarbij de voltallige opbrengst aan de Roparun geschonken wordt.

Net zoals de vorige editie was ook deze keer de zon overweldigend aanwezig, in temperaturen van dik boven de 20 graden werd er gestart en uiteindelijk ook gefinisht. De brandweer verzorgde zoals altijd de startstreep door een waterstraal over het water te spuiten waar de deelnemers achter moesten blijevn tot het startschot gevallen was. Het zwemparcours is een heen en terug circuit in het voedingskanaal, na zwemmen kom je in het Parc Fermee waar de fiets- en loopspullen staan. Dit jaar was er gekozen om in plaats van een stang om je fiets aan te hangen een ijzer in een omgekeerde 'U' vorm in de grond te steken waar je je fiets in kwijt kon als in een fietsenrek, een uitstekende en vernieuwende keuze!

Het fietsparcours ging voor de korste afstand richting Zuidland maar voor Zuidland ging je weer door Bernisse terug naar het terrein van de wielervereniging PRC Delta waar het Parc Fermee gesitueerd was. De langere afstand ging door Zuidland richting Oudenhoorn om daar op de Zeedijk te keren en terug via de Bernisse de 40 km te voltooien. Vanwege een gebrek aan verkeersregelaars was er dit jaar voor gekozen om een loopronde uit te zetten van 5km dat door de lange afstand 2x gelopen moest worden. Gelukkig wordt de animo voor de triathlon steeds groter maar de animo om als vrijwilliger te helpen bij de triathlon steeds kleiner waardoor nu ook Spijkenisse genoodzaakt was om aanpassingen te doen die gelukkig geen afbreuk deden aan de wedstrijd.

Finishen in Spijkenisse is een feest. Door de uitgekiende starttijden van de verschillende afstanden komen alle deelnemers door elkaar over de finish op een opgezet plein waar je wat te eten en te drinken kan krijgen. Daar op dat plein verwelkomt iedereen elkaar en feliciteert elkaar met de geleverde prestaties. Triatlon vereniging Voorne bleek 2 winnaars in de gelederen te hebben. Concetta van Esch was de eerste dame overall bij de kwart afstand en Jolanda Groen was de eerste dame in haar categorie. Alle andere TGV atleten hadden het goed gedaan met een erevermelding voor Bas Houweling die 1 maand voor zijn 68ste verjaardag zijn eerste triathlon finishte.