december, 2013 - Tweede editie van de Voorne’s Duin Trail op zondag 8 december groot succes!

Mede door de enthousiaste reacties van de deelnemers van de eerste Voorne’s Duin Trail in 2012 is zondag 8 december 2013 deze unieke loop op ‘ons eiland’ voor de tweede keer gelopen.

 

Onder prachtige loop omstandigheden (waterig zonnetje, beetje wind en zo’n 8C) hebben 352 deelnemers de ‘korte’ afstand (20km) en 79 deelnemers de langere loop van 38km volbracht. De lopers kwamen onderweg echte trail condities tegen waaronder duinpaden met veel water, blubber, los zand en de nodige korte klimmetjes. Met de vele regen van de afgelopen tijd was vooral het stuk duin tussen Rockanje en Oostvoorne een grote modderbak geworden met stukken waar het water wel 20cm hoog op het pad stond. Dit werd echter wel gecompenseerd door het strand dat er als een vers geasfalteerde snelweg bij lag: alleen de witte streep in het midden ontbrak nog! 

Het venijn zat ook dit jaar weer in de staart waar de lange afstandlopers in de laatste kms voor de finish ook nog de heuvels in het Mildenburgbos moesten beklimmen. Ook de inmiddels traditionele waterbak op 20mtr voor de finish was weer aanwezig waardoor iedereen met natte voeten, moe maar voldaan binnen kwam!

Alhoewel het parcours goed was aangegeven bleek ook vandaag weer dat de lopers bij dit soort evenementen zelf ook goed blijven opletten. Vooral voor de wat snellere lopers (die nog weleens een aanduiding missen) is het soms onvermijdelijk dat er ook wel eens ‘extra’ kilometers worden gemaakt Helaas was er vandaag ook verwarring op het parcours doordat een paar grappenmakers een paar lintjes hadden verwijderd/verhangen in het Mildenburgbos waardoor vele lopers de extra ronde aldaar hebben gemist en dus ‘slechts’ 35km hebben afgelegd.....

Op de korte afstand waren de podiumplaatsen voor resp. Wim Padmos uit Rockanje (1:29) en Jolien van Hooff uit Utrecht (1:43). Op de lange afstand ging de winst bij de mannen net als in 2012 naar Ralph Apeldoorn uit Beverwijk (2:49). De snelste vrouw op de lange afstand was Karol Tanghe uit Menen (BEL) in 3.03.

Mede dankzij de ondersteuning van de hoofdsponsor Scarabee en medewerking van Zuid Hollands Landschap en Natuurmonumenten kan Voorne Atletiek terugkijken op een zeer geslaagd evenement met zeer positieve reacties van de deelnemers mbt de organisatie en het unieke parcours. 

 

 

Voor de foto’s kijk op http://www.ox2data.eu/rpg/index.php?setId=45

Voor de volledige uitslagen kijk op uitslagen.nl