Start & Runners debuteren bij Potrozenloop

start to runTwee groepen hardlopers, die eind oktober zijn begonnen met het programma Start & Run van Voorne Atletiek, hebben hun training afgerond met een officiële wedstijd, de 5km van de Potrozenloop.

Ze begonnen met kleine stukjes, liepen in de polders, langs de Maas of op de baan en zelfs heuveltrainingen in het bos kwamen aan bod. Na al die weken van trainen onder begeleiding van trainers Thea en Ger, is het voor deze groep gelukt om de 5 km naar volle tevredenheid uit te lopen.

Witte shirts
De lopers dragen allen witte shirts en doen hun laatste warming-up openingen voor het startschot zal klinken. De startnummers worden opgespeld. Een van de lopers heeft er geen veiligheidsspelden bijgekregen, maar krijgt van enkele medelopers spelden aangereikt, zodat ook zij het startnummer op haar borst kan bevestigen.

“We hebben lopers uit de hele regio in de groepen”, vertelt trainer Ger. “Mannen en vrouwen van verschillende leeftijden uit heel Voorne-Putten en Rozenburg. Helaas ontbreken er een paar, omdat blessures hun parten spelen.”

Gejuich en warme omhelzingen voor Jacqueline, een van de lopers die vandaag niet mee kan rennen, maar er wel bij is. “Hoe gaat het nu?” wordt er gevraagd. Jacqueline lag donderdag nog op de operatietafel, maar wilde er toch graag bijzijn om haar renmaatjes aan te moedigen.

Applaus langs de baan!
Bij de Potrozenloop zijn de start en finish van het parcours op de baan bij het Sportcomplex Geuzenpark. Dat betekent een echte atletiekbaan met ereboog en applaudisserend publiek langs de baan! Geen betere plek om je loopcarrière te beginnen.

De lopers van Start & Run doen mee met de 5 km, die tegelijk start met de tien Engelse mijl. Na driekwart ronde over de baan verdwijnen de lopers het landschap in. De witte shirts van de groep lopen dan nog dicht bij elkaar. Bij de finish is dat anders. Iedereen loopt tenslotte in zijn of haar eigen tempo, net als bij de training.

Gezellig samen rennen
Rien komt al na 22 minuten over de finish. “Ik wilde onder de 25 finishen en ik dacht dat ik achterliep op schema”, hijgt hij trots. Melanie, de snelste vrouw van de twee groepen, komt iets minder dan vier minuten na hem.

Coby en Annemarije hebben samen gelopen en weten er zelfs nog een sprintje uit te persen. "Wij hebben ongeveer dezelfde snelheid, dus bij trainingen lopen we ook vaak samen op", verklaart Coby. “Het is ook wel gezelliger zo, dan in je eentje rennen.”

Zeker 20 van de Start & Runners hebben de smaak te pakken, ze zijn lid geworden van Voorne Atletiek en gaan verder trainen in een volgende trainingsgroep. Veel succes!

17.02.05 Start 2 Run Potrozenloop 2017 klein