Algemeen

Voorne Atletiek presenteert een nieuwe richting binnen de vereniging: Triatlon.

Binnen Voorne Atletiek is het idee ontstaan om een groep binnen de al bestaande vereniging op te richten met als doel het gestructureerd trainen in zwemmen, fietsen en lopen. Voor sommigen alleen om conditioneel en lichamelijk beter te worden, voor anderen de voorbereiding op een race. Dus of je nu een wedstrijd doet of alleen traint voor je plezier, conditie en fysiek, alles is mogelijk. Triatlon is voor bijna iedereen bereikbaar. Ieder kan, op zijn of haar eigen niveau, doelen nastreven en verwezenlijken.

Zie ook de eigen website van onze triatlongroep: www.triatlongroepvoorne.nl

Wat is triatlon?
Triatlon is in zijn klassieke vorm een combinatie van drie duursporten, te weten zwemmen, fietsen en lopen.

Klik hier voor de laatste nieuwsbrief. 

 

Trainingen

Trainen is waar het uiteindelijk om draait. Triatlon is ontstaan doordat mensen het eentonig vonden om alleen maar te zwemmen, te fietsen of te lopen. Het geheel is meer dan de som der delen. De variatie geeft een extra dimensie aan deze sport. Lukraak trainen en elke keer weer proberen om harder en verder en beter te gaan, is niet hoe de opbouw van een goed seizoen hoort te zijn. Eerst worden er doelen gesteld, vervolgens wordt een trainingsplan gemaakt. Uiteindelijk moet je optimaal in vorm zijn op het moment dat je je doelen wilt verwezenlijken.

Zwemmen

In de maanden oktober tot en met juni, wordt er op zondagochtend in 2 groepen van 08:00 tot 09:30 in de Meander te Oostvoorne getraind. In de maanden juli tot en met september verleggen we het trainingsgebied naar het Oostvoornse meer waar het geleerde op zondagochtend om 08:00 en woensdagavond 19:30, in praktijk gebracht wordt.

Fietsen 

De maandagavond en de woensdagavond zijn bestemd voor de fietstraining. Er wordt om 19:00 gestart vanaf de carpoolplaats op de Zwartedijk tussen Rockanje en Hellevoetsluis. We vertrekken met een groep richting Flakkee, om daar een rondje te maken met versnellingen en duurtempo's.

Lopen

Op de dinsdag- en donderdagavond is er een triatlon loopgroep. Er wordt om 19:00 gestart vanaf onze eigen accommodatie: Geuzenpark 3, 3237 KN, Vierpolders.

In de wintermaanden vindt de noodzakelijke afbouw en de wederopbouw van de trainingen plaats. Sommigen nemen meer rust, maar blijven buiten lopen en fietsen, de MTB komt tevoorschijn. Anderen gaan spinnen in een warme sportschool of maken hun uren op een hometrainer voor de TV of in de schuur. Iedereen pakt zijn rustperiode anders aan. De opbouw is altijd rustig en langzaam om zo naar het doel toe te trainen en dan te pieken. De training wordt door de trainers altijd afgestemd op het te verwezenlijken doel. Zwemmen, fietsen en lopen worden op elkaar afgestemd.

Wedstrijden

Via de opbouw in de training en de uitgekiende wedstrijdagenda is het voor iedere TGV- atleet mogelijk om voldoende getraind aan de start te verschijnen van welke afstandswedstrijd dan ook. Of het nu een sprint, een kwart, een Olympische, of zelfs nog een langere afstand betreft. Kies je wedstrijd wijs en met verstand, race als je er klaar voor bent in het tempo waar je naartoe getraind hebt, zodat je met een voldaan gevoel over de finish komt.