Loopgroepen


Voorne Atletiek trainingsinformatie

Dag

Tijd

Plaats

Loopgroep

Trainer(s)

Dinsdag

19.15-20.45

Accommodatie VA Geuzenpark, Brielle

A

Martien Blok

B

Bernard Stokman

C

Chris Mijer

D

Johan Snijders

E

Leo Klink

F

Regina Muilenburg

TGV

Ronald Hulsman

Beginners

Ger Hogervorst

 

Dag

Tijd

Plaats

Loopgroep

Trainer(s)

Woensdag

9.00-10.30

OVV Complex, Oostvoorne

1

Egidius van Dongen

2

Dick Assenberg van Eijsden

3

Sjoukje Korver

4

Raymond Wissink

5 Chris Mijer

Beginners

Thea van der Molen

  

Dag

Tijd

Plaats

Loopgroep

Trainer(s)

Donderdag

19.15-20.45

Accommodatie VA Geuzenpark, Brielle

A

Martien Blok 

B

Bernard Stokman

C

Chris Mijer

D

Johan Snijders

E

Leo Klink 

F Regina Muilenburg

TGV

Ronald Hulsman 

 

Dag

Tijd

Plaats

Loopgroep

Trainer(s)

Vrijdag

9.00-10.30

OVV Complex, Oostvoorne

1

Egidius van Dongen

2

Dick Assenberg van Eijsden

3

Sjoukje Korver

4

Raymond Wissink

5 Chris Mijer

Beginners

Thea van der Molen

 

Dag

Tijd

Plaats

Loopgroep

Trainer(s)

Zaterdag

9.00-10.30

Accommodatie VA Geuzenpark, Brielle

Beginners

Ger Hogervorst

  Groep  

Hotel 't Wapen van Marion, Oostvoorne

TGV

Ronald Hulsman 

 

Dag

Tijd

Plaats

Loopgroep

Trainer(s)

Zondag

09.00-10.30

Meidoorn, Oostvoorne

A

Martien Blok 

Hotel 't Wapen van Marion, Oostvoorne

B

Bernard Stokman

C

Chris Mijer

Groep  

08.00-11.30

Zwembad Meander, Oostvoorne

TGV

Ronald Hulsman 

Beginnersgroep:

Trainers: Thea van der Molen (ochtend) en Ger Hogervorst (avond en zaterdagmorgen)  

Samen met andere beginnende lopers wordt aan de hand van een van te voren opgesteld schema kennis gemaakt met de vele facetten van het hardlopen. Het doel is dat na 12 weken, 5 km aaneengesloten kan worden hardgelopen.
Eén maal per jaar start er een beginnersgroep. Informatie omtrent de startdatum en de trainer kun t u terugvinden onder de rubriek "Laatste nieuws"op de homepage.

TGV:

Trainer: Ronald Hulsman

Triathlongroep. Om de week core training op de accommodatie VA Geuzenpark, Brielle en om de week Mountainbiken vanaf Hotel 't Wapen van Marion.

Loopgroep A:

Trainer: Martien Blok

Binnen deze groep zijn de trainingen wedstrijdgericht. Om bij deze groep te kunnen lopen moet je, naast een goede motivatie, de 5km in 21 minuten of minder en de 10km in 43 minuten of minder kunnen lopen. Er wordt twee maal per week vanaf de accommodatie van VA getraind, waarvan één maal per week op de baan.

Loopgroep B:

Trainer: Bernhard Stokman

Binnen deze groep zijn de trainingen eveneens wedstrijdgericht, echter er wordt één maal per week op de baan getraind. De overige trainingen worden individueel ingevuld aan de hand van een trainingsschema. Om bij deze groep te kunnen lopen moet je de 5km tussen de 19 en 22 minuten en de 10km tussen de 38 en 44 minuten kunnen lopen.

Loopgroep C:

Trainer: Chris Mijer

Binnen deze groep lopen onder andere lopers die in het verleden prestatiegericht hebben gelopen. Naast het op conditie blijven staat ook hier het sociale aspect hoog in het vaandel. Er wordt bij deze groep op verschillende niveaus getraind. Er wordt twee maal per week vanaf de accommodatie van VA getraind, waarvan één maal in de veertien dagen op de baan.

Loopgroep D:

Trainer: Johan Snijders

Binnen deze groep zijn de trainingen zowel prestatie-als recreatief gericht. Om bij deze groep te kunnen lopen moet je de 5km tussen de 21 en 23 minuten en de 10km tussen de 44 en 50 minuten kunnen lopen. Er wordt twee maal per week vanaf de accommodatie van VA getraind, waarvan één maal in de veertien dagen op de baan.

Loopgroep E:

Trainer: Leo Klink

Binnen deze groep zijn de trainingen zowel recreatief als prestatiegericht. Om bij deze groep te kunnen lopen moet je de 5km tussen de 23 en 27 minuten en de 10km tussen de 48 en 55 minuten kunnen lopen. Er wordt twee maal per week vanaf de accommodatie van VA getraind, waarvan één maal in de veertien dagen op de baan.

Loopgroep F:

Trainer: Regina Muilenburg

Binnen deze groep zijn de trainingen zowel recreatief als prestatiegericht. Om bij deze groep te kunnen lopen moet je de 5km tussen de 25 en 35 minuten en de 10km tussen de 55 en 70 minuten kunnen lopen. Er wordt twee maal per week vanaf de accommodatie van VA getraind, waarvan één maal in de veertien dagen op de baan.

Loopgroep 1:

Trainer: Egidius van Dongen

Binnen deze groep zijn de trainingen zowel recreatief als prestatiegericht. Om bij deze groep te kunnen lopen moet je de 5km tussen de 23 en 27 minuten en de 10km tussen de 48 en 55 minuten kunnen lopen. Er wordt twee maal per week vanaf de sportcomplex OVV te Oostvoorne getraind.

Loopgroep 2:

Trainer: Dick Assenberg van Eijsden 

Binnen deze groep zijn de trainingen zowel recreatief als prestatiegericht. Om bij deze groep te kunnen lopen moet je de 5km tussen de 25 en 27 minuten en de 10km tussen de 55 en 60 minuten kunnen lopen. Er wordt twee maal per week vanaf de sportcomplex OVV te Oostvoorne getraind.

Loopgroep 3:

Trainer: Sjoukje Korver

Binnen deze groep bevinden zich lopers die nog niet zoveel loopervaring hebben én lopers die op basis van hun (gevorderde) leeftijd nog goed mee kunnen op het niveau van deze groep. De lopers in deze groep zijn enigszins prestatiegericht, maar zij vinden het belangrijker om dit te mogen doen op ontspannen wijze. Een goede sfeer, gezelligheid en aandacht voor elkaars wel en wee zijn hierbij belangrijke sociale elementen.

Loopgroep 4:

Trainer: Raymond Wissink

Binnen deze groep zijn de trainingen gericht op deelname aan wedstrijden op verschillende afstanden. Dit kan zijn van 5 km tot aan marathon afstand. Daarnaast kan men in deze groep ook prima trainen om in conditie te blijven. Het sociale aspect is een belangrijke drijfveer van deze groep. Regelmatig wordt er door de leden van deze groep een evenement georganiseerd buiten het hardlopen om. Dit maakt loopgroep 4 tot een zeer gemêleerde groep van recreatieve en prestatiegerichte lopers. Er wordt op ontspannende wijze inspannend getraind, geheel volgens het door de trainer van deze groep opgestelde jaarplan. De interval tempo's zijn vrij divers, door goed te differentiëren is het relatief makkelijk om in deze groep mee te lopen. De training bestaat uit inlopen en een gedegen warming-up. Loopscholing is een vast onderdeel van de training. Hierbij is veel aandacht voor het efficiënt lopen op basis van souplesse. Naast het lopen wordt er veel aandacht besteed aan de core stability, of te wel rompstabiliteit.  

Loopgroep 5:

Trainer: Chris Mijer

Binnen deze groep lopen onder andere lopers die in het verleden prestatiegericht hebben gelopen. Naast het op conditie blijven staat ook hier het sociale aspect hoog in het vaandel. Er wordt bij deze groep op verschillende niveaus getraind. Er wordt twee maal per week vanaf de accommodatie van OVV getraind.


** Bovengenoemde 5km en 10km tijden zijn een richtlijn. In overleg met de trainer is het mogelijk om in een andere loopgroep te worden ingedeeld.**