'Weekendje weg’ met de woensdagavondgroep

Al jaren gaan wij met de lopers van de woensdagavondgroep en hun vrouwen een weekend weg. Dit jaar zijn we in het weekend van 8 en 9 oktober voor de elfde keer met elkaar op stap geweest. In dit weekend wordt, traditiegetrouw, altijd een wedstrijd gelopen in de buurt van ons verblijf.

 

Dit jaar was de keuze gevallen op een mooi hotel in Hellendoorn met een wedstrijd in Nijverdal, de zogeheten Ravijnloop.

Vrijdag is de verzameldag en zijn we s’ avonds met z’n allen wezen eten in een Italiaans restaurant en dat was een uitstekende keuze. De kok had de opdracht om er, wat het eten betreft, iets bijzonders van te maken en dat is uitstekend gelukt met allerlei verschillende gerechten, hapjes en drankjes!  Na het eten nog een afzakkertje in het hotel en dan wachten we de zaterdag af die s’ morgens begon met een goed ontbijt, een wandeling of winkelen (voor elk wat wils).
woensdagavondgroep
Op zaterdagmiddag 09/10 om 14.00 startte dan deze wedstrijd voor de vijf kilometerlopers, het parcours is daar loeizwaar met zand, smalle paden, een trap en een stuk “wasbordpad” wat normaal gesproken in het mountainbike parcours zit en tevens vele klimmetjes en afdalingen.

De vijf kilometer is één ronde, op deze afstand hadden we vier deelnemers, Herma, haar eerste deelname aan een wedstrijd, Anneke, Saskia en John. 

Enkele minuten later startten de deelnemers aan de tien kilometer en zij liepen twee maal deze zware ronde: Nico, Sjaak, Roel, Leo en Jelle.

Totaal negen deelnemers en zeven supporters. En wat blijkt uit de uitslagen: de resultaten zijn uitstekend! In de diverse leeftijdscategorieën zijn er vier podiumplekken behaald en nog eens drie keer een vierde plaats !!!
- Op de 5 km werd Saskia v Roon derde in de klasse 45+ en John v/d Marel eerste in de klasse 60+
- Op de 10 km Jelle Enthoven tweede bij de senioren en Roel van Grootveld eerste in de klasse 60+

Na de prijsuitreiking richting hotel ( per fiets ) en de avond werd afgesloten met een heerlijk diner en veel speeches en mooie woorden ….
Zondagmorgen na het ontbijt nog een lekkere ronde gefietst in de mooie omgeving, een lunch en het jaarlijks weekendje weg zat er weer op.  Op naar de volgende keer.

Ger Hogervorst