januari, 2016 - Lengkeek Kruininger Gorscross

Zondag 31 januari 2016 werd de 2e Lengkeek Kruininger Gorscross van dit seizoen georganiseerd door Voorne Atletiek. Er kwamen rond 130 deelnemers op de wedstrijd af waaronder zo’n 40 leden van onze vereniging.

Het weer viel niet tegen, 10°C, niet te veel wind, soms wat miezerige regen en een strak parcours.
Bij de hoofdafstand van 12,6 km ging de zege naar Jacco Langerak van Hellas gevolgd door Hans Berendsen en Joop Helbers van Pallas. Eerste V.A. lopers waren Henk Tuk, Don Croes en Erik Tuk.
Bij de dames waren Vanessa Hartman en Martine Lust ongenaakbaar met een 1e en 2e plaats gevolgd door Jeanette Poldervaart van Spark.

De middenafstand van 8,8 km werd gewonnen door Dennis Postma van Pallas die werd gevolgd door onze eigen Tjark Klee die zich dit seizoen met de wat langere afstanden bemoeit. Derde was Matthijs Riemens van Fortuna. Bij de dames won Ilvia Hederik gevolgd door Nienke Klok van Voorne Atletiek.
De korte cross van 4,6 km werd gewonnen door de jonge Sinon van Wageningen en bij de dames door Larissa du Mortier.

Tenslotte de jeugd cross over 1 en 2 km. Deze waren een prooi voor onze jeugdleden Aiden Bareman en Maud Sintmaartensdijk op de korte afstand en Marnix van Meggelen en Joyce Bahnert op de 2 km.
De organisatie was in handen van de A Groep van Voorne Atletiek.

(door Jan ’t Mannetje)

16.01.31 Lengkeekcross I