Baanatletiek

Voorne Atletiek biedt voor iedereen de mogelijkheid om op een ontspannen, gezellige en sportieve manier atletiek te bedrijven. Van de korte sprint- tot de middellange afstanden en spring- en werponderdelen.

Voor iedere atleet is er voldoende mogelijkheid om zijn of haar favoriete baanatletiekonderdeel te trainen. Voor de jeugd tot en met 18 jaar hebben we onze jeugdafdeling. Lees hier alles over onze jeugdafdeling.

Recreatief
Senioren (19 tot 35 jaar) & masters (35 jaar en ouder) kunnen op onze atletiekbaan terecht voor vrijwel alle onderdelen. Naast diverse looptrainingen worden er ook veel technische atletiekonderdelen getraind.

Of het nu gaat om korte sprintafstanden of de middellange loopafstanden, pure techniek bij werpnummers als speerwerpen, discuswerpen en kogelstoten of springen bij verspringen, hinkstapspringen en hoogspringen. Er is een ruime keuze om lekker gezond en sportief bezig te zijn!

Sinds twee jaar trainen de senioren en masters gezamenlijk met de oudste jeugdatleten (CBA junioren).

Wedstrijden
Naast de recreatieve kant is er ook een zeer actieve groep wedstrijdatleten. Zij strijden regelmatig in wedstrijden om hun beste prestaties te verbeteren. En daar gaat het bij atletiek nu net om!!

Iedere atleet heeft zijn eigen beste prestatie. Tijdens wedstrijden proberen atleten in eerste instantie hun eigen beste prestatie te verbeteren. Als je daarbij ook nog een paar mede-atleten voorbij gaat is dat mooi meegenomen. Onderlinge verbondenheid en sportieve samenwerking kenmerkt atletiek.

Deelnemen?
Het is voor iedereen mogelijk om een keer een training mee te doen. Als je een keer wilt speerwerpen, verspringen, hoogspringen, sprinten of bijvoorbeeld wilt kogelstoten, dan kun je dit aangeven bij een van de trainers (Sven, Marcel en Hans). Praat eens met een van hen en doe een keer mee. Wij zijn regelmatig op de baan te vinden of stuur een berichtje naar baan@voorneatletiek.com.

Trainingstijden
Deze groep kan drie keer per week op de baan terecht voor een training:
Maandag, dinsdag en donderdag van 19:00 tot 20:30 uur.