Nieuwsflits van de jeugd- en baanatletiek

Beste atleten en ouders,

Hierbij een nieuwsflits van de jeugd- en baanatletiek in deze rare tijd.

De huidige Coronamaatregelen hebben – zoals jullie al in een eerdere update van het bestuur gekregen hebben – wat aanpassingen in het programma van de trainingen veroorzaakt. Op onze website is een overzicht geplaatst met de voorlopig geldende trainingstijden.

Helaas hebben we moeten besluiten om ook dit jaar de Indoor clubkampioenschappen die gepland stonden op 6 maart, te schrappen. Helaas, maar het is gewoon nog niet mogelijk om dit te organiseren met alle geldende regels.

We zijn als trainersgroep druk aan het nadenken om een alternatief te organiseren: Een clubwedstrijddag op de baan.
Deze wedstrijd moet natuurlijk wel goed uitgedacht en uitgewerkt worden; zodra we daar meer informatie over hebben laten we dat direct weten. Ook zal er ongetwijfeld een beroep op vrijwilligers gedaan worden, maar hoeveel we nodig hebben en hoelang etc. moeten we allemaal nog uitwerken. Het is in elk geval een leuk vooruitzicht voor de atleten om in een wedstrijdvorm te kijken hoe ze ervoor staan.

Daarnaast nog even een reminder voor de hartenloop in februari, waarvoor al in de nieuwsbrief een oproep is gedaan. Voor onze jeugd willen wij deze hartenloop houden op zaterdag 6 februari 2021. Waarom? Omdat wij dan onze duintraining hebben. We verzamelen om 09.30 uur op de P-plaats bij van Marion in Oostvoorne. Om mee te doen met deze Virtuele Valentijnsloop schrijf je je in via activiteiten@voorneatletiek.com en stort je € 5,00 op rekeningnummer NL 39 RABO 0365 4777 96. Graag je volledige naam bij de overschrijving vermelden in verband met de administratie. Doe dit vóór 5 februari. Ook niet-leden zijn van harte uitgenodigd om in te schrijven. Dus neem je vriendje, vriendinnetje, neef, nicht etc. mee en laat hen ook inschrijven. Deze €5,- komt geheel ten goede aan Voorne Atletiek én jullie ontvangen allemaal een mooie herinneringsmedaille. Win-Win situatie!

We zijn trots op onze atleten die nu in deze periode in plaats van binnen in de zaal buiten komen trainen. In weer en wind zijn alle trainingen toch lekker gevuld en is het een gezellige boel. We zijn daarnaast erg trots op onze trainers die ook in deze tijd flexibel zijn om binnen alle geldende regels een training te geven. En we zijn trots op onze vereniging die ons de ruimte geeft om dit te kunnen doen.

We hebben helaas ook minder positief nieuws: onze pupillentrainster Linette is onlangs gestopt met training geven. De combinatie school en training geven was voor haar niet meer goed mogelijk, waardoor ze helaas moest stoppen. Linette nogmaals bedankt! De trainers en de jeugdleden zullen je missen!

Om deze eerste nieuwsflits positief te eindigen nog een laatste nieuwtje:
We hebben weer plek voor nieuwe jeugdleden, zowel bij de pupillen als bij de junioren. Zeker in deze periode is het heerlijk om toch lekker te kunnen sporten. Veel sporten kunnen helaas geen doorgang vinden, maar met onze ruime buitenaccommodatie kan dat gelukkig wel. Zoals jullie weten proberen we telkens alles in het werk te stellen om de trainingen doorgang te laten vinden. Dus heb jij een broer, zusje, neefje, nicht, vriendje of vriendin die wellicht ook lid wil worden? Laat deze dan contact met ons opnemen via jeugd@voorneatletiek.com of via 1 van jullie trainers!

Hartelijke groet namens alle jeugd- en baantrainers!