Persoonlijke blogs van de Rotterdam marathon 2021

Loek Sistermans

In 2018 ben ik lid geworden bij VA en langzaam maar zeker besmet geraakt met het hardloopvirus. Mijn doel was op mijn 40e meedoen aan de 40e editie van de Rotterdam marathon. Door Corona is het 1e niet gelukt, maar was afgelopen week de 40e editie van de marathon eindelijk daar. Met ondersteuning en training bij de B-groep heb ik ondanks een paar blessures, afgelopen 2 jaar een gedegen voorbereiding gehad. Stikzenuwachtig, maar zeker stond ik aan de start. Afspraak was een plan te hebben en me daaraan te houden. Dat is gelukt en hoe! Ik heb mijn eerste marathon uitgelopen in 3:37:57.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ton van Wageningen

Ik heb samen dus met Esther gelopen en die zou me sowieso naar de finish brengen. Dat heeft ze dus ook gedaan! Bij ca.,25km kreeg ik het zwaar en zijn daarna soms stukjes gaan wandelen en dribbelen. Ik mocht niet uitstappen van haar! Uiteindelijk dus wel gehaald door de steun van Esther en het geweldige publiek in Kralingen en vooral Crooswijk, rijen dik stonden ze ons aan te moedigen en onze namen te scanderen (stonden op onze startnummers) en we werden ook erg geholpen door de vaak opzwepende muziek daar!

Het was prachtig loopweer (fris aan de start) zonnig en ook voor het publiek prima weer!

 

Wil Barendrecht

20 – 40 – 60

Het jaar 2020 – 40 keer marathon Rotterdam- 60 jaar jong.

Deze getallen waren mijn motivatie om mij in te schrijven voor de marathon van Rotterdam in 2020. Het leek mij wel leuk om in het jaar dat ik zestig was deze marathon te lopen. Het zou dan mijn zevende marathon worden. De vijfde keer Rotterdam, maar helaas – we weten het allemaal – corona gooide roet in het eten. Het afgelopen jaar wel regelmatig blijven lopen maar meestal korte loopjes met vriendinnen. Zodra het mocht weer gaan trainen op de avonden bij Esther. Wij hoorden afgelopen september dat de Marathon van Rotterdam toch door ging. Pff..  niet echt gemotiveerd meer. Met een groep de Bosbokkentrail gelopen: mijn basisconditie is eigenlijk wel goed. Eind september de halve Marathon van Leiden: ging eigenlijk wel lekker. Mijn man en ik besloten om toch van start te gaan in Rotterdam. Hij wilde de marathon uitlopen. Ik zou lopen tot mijn dochter. Zij woont in Kralingen/ Crooswijk bij de 32 km. Wij spraken af dat tempo niet belangrijk zou zijn. Doel was voor hem uitlopen binnen de tijd en voor mij genieten van het hele gebeuren. Rotterdam was zo gezellig, het weer was geweldig, het liep wel lekker in dit rustige tempo dus ik besloot door te gaan. Bij de 35 km kreeg ik wel spijt want toen werd ik misselijk. Vochttekort. Na veel drinken en het tempo iets opvoeren ebde de misselijkheid zich weg. Daarna werd het één groot feest. Mensenmassa vanaf Crooswijk tot de Coolsingel die je maar bleven aanmoedigen! Geweldig!

En wat fijn dat dochter en jongste zoon als verrassing bij de finish stonden met warme truien. Want het blijft toch een ontzettend lange afstand, die 42,2 km.

WE HEBBEN HET GEDAAN!

2021 – 40 keer marathon Rotterdam – 62 jaar jong

Ook mooie getallen toch!

 

 

 

 

 

 

 

 

Marathon A groep

Na enige wedstrijdjes met de A-groep onderling gedaan te hebben, is ondanks de Corana besloten om ruim op tijd aan de marathon training te beginnen.

Amar, Martine, Vanessa. Robert, Henk en Martien waren ingeschreven voor de marathon. Deelname van Amar en Martien was op dat moment nog niet zeker ivm blessureleed. Gelukkig kwam dit voor beide helemaal goed.

Ondanks het zware trainingsprogramma, de laatste maanden boven de 100 km per week, werden de schema’s behoorlijk trouw opgevolgd. Om ook eens ergens anders te lopen werd naar het volgende eiland verhuist, zie foto’s.

Uiteindelijk was het zover, de marathon gaat door. De laatste week werden de weersvooruitzichten steeds beter, waarbij het op de dag zelf perfect marathon weer was. En mede door het goede weer was de sfeer met het vele publiek geweldig.

Op een enkel momentje na heeft iedereen van de groep het prima naar zijn/haar zin gehad. De zware trainingen betaalde zich uit in de echt goede tijden van de groepsleden.

Vanessa   2.58   1e dame categorie vrouwen 45

Robert      3.02   PR van 17 minuten

Martien    3.19   1e heer categorie mannen 65

Henk         3.25

Martine    3.30   2e dame categorie vrouwen 55

Amar         3.43