Voorne Atletiek heeft er 2 gediplomeerde trainers bij!

Op zaterdag 10 oktober hebben onze leden Jantine Tuk en Josephine Sondag examen gedaan voor de opleiding “Basis looptrainer niveau 3” (BLT3).

Eigenlijk was het de bedoeling dat de opleiding in april van dit jaar zou worden afgesloten maar we weten allemaal wat er toen gebeurde, door het Covid virus werd het steeds weer uitgesteld.

Echter op 10 oktober was het zover, afgereisd met een groep enthousiaste lopers werd er op de baan van C.A.V. Energie in Barendrecht het praktijkexamen afgenomen voor aankomende trainers uit de regio.

Jantine en Josephine moesten op de baan laten zien dat ze een praktijktraining konden geven, volgens de richtlijnen van de Atletiek Unie op niveau 3.

Niveau 3 betekent dat je als zelfstandig trainer trainingen mag geven bij een atletiek vereniging.
Het theoretische deel hadden beide dames al eerder met succes afgerond.

Na lang wachten was uiteindelijk het moment daar dat de examinators het verlossende woord gaven, beide dames waren geslaagd voor het praktijkdeel en kunnen zich vanaf nu dus volwaardig looptrainer noemen. Tevens werd door de Atletiek Unie aangegeven dat zij na het behalen van het diploma in aanmerking komen voor een licentie.

Voordeel van het uitgestelde examen is dat beide dames voldoende tijd hadden om te oefenen met het geven van training.
Het bestuur wil iedereen bedanken voor de medewerking mede hierdoor hebben we 2 gediplomeerde trainers erbij en kunnen we de kwaliteit van het geven van looptraining en het veilig trainen waarborgen.

Denk je nu na het lezen van dit bericht dit lijkt mij ook leuk om training te geven meldt je dan aan bij je trainer of het bestuur.

Wij zijn Voorne Atletiek voor en door leden.