Blog van de voorzitter

 

Deze Nieuwsbrief heeft wat lang op zich laten wachten. Griep, tijdgebrek, maar ook veel leuke dingen die eigenlijk ook opgenomen zouden moeten worden in deze nieuwsbrief, veroorzaakten de vertraging. Mogelijk is dit zelfs de laatste nieuwsbrief in deze vorm, want er wordt momenteel hard gewerkt aan onze nieuwe website! Daarop is meer plaats voor blogs, actueel nieuws, kortom, deze nieuwe website wordt overzichtelijker en dynamischer. De bedoeling is dat deze voor het einde van 2019 in de lucht is, spannend! Evelien en Herma werken hier hard aan. Daarom is er deze keer geen deadline vermeld, maar houden we jullie gewoon op de hoogte van de vorderingen. Natuurlijk blijft de Nieuwsbrief−commissie actief, deze zal mogelijk alleen van naam veranderen en jullie niet alleen meer tegen de “deadline” overvallen met vragen.
De zomervakantie ligt alweer even achter ons en ik hoop dat jullie net zo’n fantastische vakantie hebben gehad als ik. We maakten deze zomer een prachtige tocht door het ruige, ongerepte Alaska, waar we kampeerden tussen elanden en beren. Op deze bijzondere reis kan ik wel even teren, zo indrukwekkend!
Gedurende de zomervakantie is er door de meeste groepen doorgetraind. Sommige groepen deden dat op een iets lager tempo dan gebruikelijk, maar er was altijd tijd voor gezelligheid na de training. Zelfs verjaardagen werden uitgebreid gevierd in ‘de kuil’.
De eerste weken na de zomervakantie was het een drukte van jewelste voor alle leden van de baan− en jeugdcommissie. Ongelooflijk veel vrijwilligers hebben zich ingespannen om de Regionale Estafette & Sprint Kampioenschappen en de 8e Spectades Games tot een succes te maken. Even later konden veel vrijwilligers weer aan de bak voor onze clubkampioenschappen. Petje af!
Een bijzondere toevoeging aan de Spectades Games was het onderdeel Race Running. Een RaceRunner is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.
RaceRunning is de para−atletieksport waarbij de atleet met een RaceRunner op een atletiekbaan verschillende afstanden
loopt of rent. De RaceRunner is dan dus een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel.

Momenteel onderzoeken we of Voorne Atletiek in de toekomst Race Running− trainingen en wedstrijden kan aanbieden.
Wij denken dat het een mooie toevoeging zou zijn aan ons huidige trainingaanbod.

Afgelopen zaterdag was daar dan eindelijk ons clubuitje waar we zo lang naar uitgekeken hadden. Ik heb mijn verjaardag nog nooit zo gevierd, maar het was ontzettend leuk! Zeker omdat er op deze dag voor iedereen wat te doen viel en we het met elkaar erg gezellig hebben gehad. Wat mij betreft doen we dit ieder jaar en als jullie ideeën hebben en mee willen helpen bij het organiseren, meld je dan!
Mocht je, na afgelopen zaterdag, de smaak te pakken hebben, dan kun je je skills in onverhard terrein natuurlijk goed in de praktijk brengen tijdens de Lengkeek Gors Cross op zondag 24 november en tijdens Voorne’s Duin Trail op 1 december. Daarna rust je even uit, geniet je van de Kerst en doe je natuurlijk op 31 december mee aan onze befaamde Oliebollenloop! Het nieuwe jaar start je fris en fruitig door een van de afstanden te lopen tijdens de mooiste Halve van Zuid−Holland, onze eigen Halve van Westvoorne! Ben je nog een beetje brak van het feestgedruis? Wandelen mag ook!
Hartelijke groet, Els